15 Aralık 2014 Pazartesi

PENNE ARABİATA


Yine bir kurtarıcı yemek tarifi daha penne arabiata.. Penne makarnamızın çeşidi arabiata da sosumuzun adı. Makarnanın ana vatanı olan italyan mutfağından bir tarif.. İtalyancada "arrabbiato" kızgın anlamına gelir sosunuzda bu doğrultuda acı olacaktır.

Malzemeler

Yarım paket penne makarna
2 adet domates
2 adet acı biber
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı yereyağ
1 su bardağı parmesan
Tuz
Kekik

Makarnaları kaynar tuzlu suda haşlayın. Makarnalar haşlanırken soğanı rendeleyip tereyağda kavurun. Üzerine salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırıp kavurun. Kavrulan soğan ve salçanın içine rendelenmiş sarımsakları atın ve hemen üzerine rondodan geçirilmiş biber ve domatesleri ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar arada karıştırarak pişirin. Hazır olan makarnalarınızı suyundan 1 çay bardağı ayırıp süzün. Ayırdığınız suyu sosun içine koyun karıştırın ve bir taşım kaynatınkaynatın. İçine makarnalarınızı ekleyin ve sos makarnalara eşit olarak dağılana kadar karıştırın.

Yarım su bardağı toz parmesanı makarnayala karıştırın. Bu işlem makarna ve sosu birbirine bağlayacaktır. 3 dakika kadar sos makarna ve peynirin birbirine geçmesi için makarnanızı kısık ateşte dinlendirip servis yaparken üzerine kekik ve parmesan peynir serpin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder