29 Ocak 2016 Cuma

SAĞLIKLI ÖĞLE YEMEĞİ




Amerikaya taşınmamızla birlikte benim hayatımda öğle yemeği menüsü hazırlama ritüellerim başlamış oldu.


Hem akşam için yemek bul hem öğlen için bul.. Bir de sağlıklı olsun, aman dondurulmuş ürün kullanmayım, aman dışardan söylemeyim derken gerçekten zor oluyor sürekli alternatif üretmek. Bakalım buna da alışacağız..

MALZEMELER ( 4 Kişilik)

8 ADET TAVUK BAGET
2 SU BARDAĞI BULGUR
1 SU BARDAĞI DOMATES RENDESİ
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ 

Bagetleri güzelce yıkayıp derilerini çöpe atın. Tavuk bagetleri tuzlayıp 180 derecelik fırında 40 45 dakika pişirin. Diğer bir taraftan yağı eritin. Üzerine yıkadığınız bulgurları ekleyip kavurun. Kavrulan bulgurun üzerine domates sosunu döküp bulgurla karıştırın ve üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin. En son tuzunu ekleyin karıştırın ve ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyu çekildikten sonra ocağın altını kapatıp yarım saat dinlendikten sonra servis tabağına alın. Yanına fırından çıkardığınız bagetleri ve havuçlu yoğurdu koyun. 
İşte sağlıklı lezzetli öğle yemeği menüsü..

Havuçlu yoğurt tarifi aşağıdaki linkte
Havuçlu Yoğurt
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder