13 Aralık 2014 Cumartesi
YUFKALI TAVUK SOTE
Tavuk sote hem lezzetli bir yemektir hem de pratik olduğu için kurtarıcı bir yemektir. Şimdi birkaç küçük değişiklikle hem pratik hem lezzetli yemeğimizi daha lezzetli daha gösterişli bir hale getireceğiz.
Malzemeler(4 kişilik)
2 yufka
Yarım kilo tavuk göğsü
1 adet kabak
1 su bardağı garnitür(bezelye havuç patates karışımı)
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Çörekotu
Tuz
Soğanları olabildiğince ince doğrayın.Tavaya sıvıyağı alıp içinde soğanları kavurun. Kabağı ve biberi küp küp doğrayıp içine atın salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. İçine yine küp küp doğradığınız tavukları atın karıştırıp ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırarak tavuk sotenizi hazırlayın.
Yufkaları ikiye bölün çukur tabağınızın ortasına serip içine hazırladığınız soteyi koyup bohça gibi kapatın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve çukur tabağı tepsiye ters çevirin. Tüm yufkalar için bunu yapın. Ters çevirdiğiniz yufkaların üzerini yağlayın ve üzerine çörek otu serpin.
165 derecelik fırında üzeri kızarana kadar tutup servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder