Dün akşam yemeği olarak ne yapsam diye düşünürken ayın 9'u olduğunu hatırladım. İyiki de hatırladım. Hemen bizim klasik kutlama yemeğimiz olan fettucini alfredo yapmaya karar verdim. Evde kremam hatta makarnam bile yoktu hemen marketten aldım ve eşim eve gelene kadar makarnamı hazırladım. Uzun zamandır yemiyorduk özlemişiz ikimizde..
Malzemeler (2 kişi)
175 gr pappardelle
2 adet tavuk göğsü
1 paket krema (200 ml)
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı toz parmesan peyniri
İşe önce tavukları yapmakla başlamak gerekli. Ben tavuklarımı olabildiğince küçük küpler halinde doğruyorum. Böylece hem yumuşak oluyor hem de hızlı pişiyor. Siz tavuklarınızı istediğiniz büyüklükte ama küp küp olacak şekilde doğrayıp kavurun.
Büyük bir tencerede suyu kaynatıp içinde makarnalarınızı haşlayın ve süzün. Daha sonra tavuklarınızın içine tereyağı ekleyin. Tereyağ eriyince içine krema ve sütü ekleyin. Tavuklu krema süt karışımını karıştırarak bir taşım kaynatın ve içine hemen makarnayı ekleyin. Sosun makarnaya iyice bulaşmasını sağlayın. Ocağın altını iyice kısıp içine yarım su bardağı parmesanı katın ve makarnaları hırpalamadan karıştırın. Ocağın altını kapatıp makarnayı servis tabağına alın.
Üzerini kalan parmesan peynirini serperek süsleyin.
Afiyet olsun..
Bu da bizim için hazırladığım masam..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder