2 Şubat 2016 Salı

KÖRİ SOSLU TAVUK

Bazı yemekleri aslında çok lezzetli olmalarına rağmen ön yargılarımızdan dolayı yemiyoruz. Bunlardan biri de köri soslu tavuk. bence köri çok abartılmadan konulduğunda tavuğa çok yakışıyor. Ayrıca hem çok basit  hem de çok özel bir yemek yapmış oluyorsunuz. Bir taşla iki kuş misali..

Yemeğe misafiriniz varsa kesinlikle bu yemeği yapın. Yanına da pilav salata yaptıktan sonra daha ne olsun.

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

4 ADET TAVUK GÖĞSÜ
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SICAK SU
1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
TUZ

Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayıp kızgın teflon tavaya ya da tencereye atın. Ara ara karıştırarak hiç yağ eklemeden kavurun. Kavrulan tavukların üzerine zeytinyağı ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulduktan sonra salçayı ekleyip karıştırıp salçayı da kavurun. Tencerenize sütü azar azar ekleyerek tavuklu salçalı karışımı yavaş yavaş açın. Daha sonra sıcak suyu, köriyi ve tuzu ekleyip karışım kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın bir 5 dakika kısık ateşte yemeği pişirin. 5 dakika sonra yemeğinizi servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder