14 Ocak 2016 Perşembe
SEBZELİ LAZANYA
Lazanya klasik olarak kıymalı ve domates soslu olur. Ben de yine bu klasiği bozmadım ama daha sağlıklı olmasını istediğimden kıyma miktarını azaltıp biraz sebze kattım sonuç gerçekten çok lezzetli oldu. Ben sebze olarak havuç ve kabak kullandım ama başka sebzeler de bence kullanılabilir.
MALZEMELER
12 ADET LAZANYA YAPRAĞI
100 GRAM KIYMA
1 SU BARDAĞI DOMATES SOSU
3 ADET HAVUÇ
1 ADET KABAK
1 ADET SOĞAN
TUZ
BEŞAMEL SOS İÇİN
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
Kıymayı kavurun içine küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar iyice öldükten sonra tencerenin içine rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam edin havuçlar yumuşamaya başlayınca da rendelenmiş kabakları ekleyin. Kabaklar da yumuşayıp suyunu çektikten sonra domates sosunu ekleyip sebzeler ve kıymayla iyice özdeşleşmesini sağlayın. En son bu karışımın içine 1 bardak kaynar su ekleyip ocağın altını kapatın.
başka bir tencerede yağ ile unu kavurun. unun kokusu çıkınca azar azar üzerine soğuk sütü ekleyin. bu aşamada çırpma telini kullanarak hiç durmadan karıştırmaya devam edin. Karışımı hiç durmadan karıştırarak orta ateşte kaynatın. En son tuz ekleyin ve kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirin.
Benim lazanya yapraklarım direk fırına sürülebilen olanlarındandı o yüzden ayrıca bir pişirme işlemi olmadan direk kullandım. ancak lazanyalarımıza ön pişirme yapmadığımız için beşamel sosun normalden biraz daha ince ve kıymalı harcınında bol sulu olması gerekiyor.
Fırın tepsinizi yağlayın ve en altına bir kat beşamel sos dökün, onun üzerine lazanya yapraklarınızı yerleştirin(tepsinizin şeklini alması için kırarak yerleştirebilirsiniz.) Lazanya yapraklarının üzerine tekrar bir kat beşamel sos onun üzerine bir kat kıymalı sebzeli harç serin. sebzeli harcın üzerine lazanya yapraklarını serin ve aynı işlemleri lazanya yapraklarınız bitene kadar tekrarlayın. En son kat olarak beşamel sosu dökün üzerine kaşar peynirlerini ekleyin 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder