Napa lahanası diğer adıyla çin lahanası bizim bildiğimiz lahanadan biraz farklı. Bizim lahanamız biraz daha aromatik kokuyorken bu lahananın kokusu yok. Tadı ve görüntüsü marula çok benzeyen bu lahanayı bulunca hemen aldım. Salatalara iceberg ya da marul yerine ben sıklıkla bu lahanayı kullanıyorum siz de acaba nasıl olur diye hiç düşünmeden çok rahat kullanabilirsiniz.
5 YAPRAK NAPA LAHANASI
2 DOMATES
BİR TUTAM MAYDANOZ
5-6 ADET ÇEKİRDEĞİ ÇIKARILMIŞ ZEYTİN
2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ PARMESAN
2 ÇORBA KAŞIĞI KONSERVE MISIR
2 ÇORBA KAŞIĞI KONSERVE MISIR
1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
1 MİSKET LİMONU
TUZ
Lahanaları yıkayıp fazla suyundan arındırın. Lahanaları ince ince kıyın üzerine domates ve maydanozları doğrayın. Zeytinleri ve parmesan peynirini ekleyin.
Ayrı bir kaba limonu sıkın zeytinyağını ve tuzu ekleyip karıştırın. Servis yapmadan önce salatanıza ekleyip karıştırın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder