Papardelleyi gerçekten çok seviyorum. Genellikle tavuklusunu yapıyorum ama bu bifteklisi de çok ama çok lezzetli oluyor. yapmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler
1 paket Papardelle
1 paket krema
1 çay bardağı süt
300gr ince dövülmüş biftek
100gr rende parmesan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Biftekleri ince şeritler halinde kesin. Tavaya yağ koymadan kızdırın. Tavanın yeteri kadar kızdığından emin olduktan sonra etleri tavaya atıp yüksek ateşte soteleyin. etler kızardıktan sonra içine 1 bardak sıcak su ekleyin ve pişirmeye devam edin. bu arada büyük bir tencerede su kaynatın. su kaynamaya başlayınca içine tuz ve papardelleyi ekleyin 8 dakika boyunca arada karıştırarak pişirin. etler suyunu çekince içine zeytinyağ ve salçayı ekleyin ve kavurun. salçalı et sotenin üzerine kremayı ve sütü dökün kaynatın. makarnayı süzün ve etlerle karıştırın. 2 dakika arada karıştırarak makarna ve sosun birbirine geçmesini sağlayın.
2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Papardelleyi servis tabağınıza alın üzerine parmesan rendesi ve maydanoz ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder