19 Şubat 2015 Perşembe
BULGURLU TAVUK
İyi pişmiş tavuk etini çok severim ve olabildiğince de yemeklerde salatalarda kullanmaya çalışıyorum. Tabiki kullandığınız tavuğun kalitesi çok önemli. Kaliteden kastım tabiki organik ya da mutlu tavuk olup olmadığı. İkisi arasında fark var mutlu tavuk organik tavuk demek değil.
Ben bu tip tavukları büyük marketlerde bulabiliyorum. Ama alırken tarihlerine bakmak çok çok önemli.
Tavuğu doğru marinelediğiniz zaman kesinlikle çok lezzetli olur. Ama ben bazen üşeniyorum veya canım daha sade bir tavuk yapmak istiyor. İşte o zaman tavuğu küçük parçalar halinde haşlıyorum.
Haşlarken dikkat ettiğim şey haşlama suyunun içine koyduklarım. Hiçbir marine işlemi yapmadığım için suyun içine ne koyarsam tavuğun lezzettine o yansıtacaktır. Bu yüzden ben haşlama suyuna 4-5 adet defne yaprağı, tuz, çok az taze çekilmiş karabiber ve yine çok az kekik ve pul biber ekliyorum.
Şimdi yemeğimi nasıl yaptığıma gelirsem,
Tavuğumu yukarıda anlattığım gibi küçük parçalar halinde haşladım. Ve haşlama suyundan 1.5 su bardağı tavuk suyu ayırdım.
Pilav tencereme 1.5 yemek kaşığı tereyağını eritip yine 1.5 yemek kaşığı domates salçasını iyice kavurdum. Salçanın ev yapımı olması lezzet açısından çok önemli. Ancak ev yapımı salça bulamıyorsanız kullandığınız salçayı çok çok iyi kavurduğunızdan emin olun.
Kavrulan salçanın içine 1 su bardağı bulguru ekleyip kavurdum ve üzerine ayırdığım 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip ocağın altını kısıp pişirdim.
Pilavım pişince tabağın ortasına yerleştirdim ve üzerine tavukları yerleştirdim.
Ben yanına yoğurtlu sos yaptım sizde yapabilirsiniz servis sırasında hoş görüncektir.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder