8 Aralık 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA




Bu hafta sonu annemin geldiğinden bahsetmiştim. Tabi annem gelince ondan yemek istememek mümkün olmadı. O da beni kırmadı ve zeytinyağlı pırasa yaptı.


Annemin pırasası başkadır çünkü her yemekte olduğu gibi bunda da bir sırrı var. Bu tarifi buraya yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm ama en sonunda paylaşmaya karar verdim.
Annemin bu tarifteki küçük sırrı pırasayı yapmadan önce çok ince doğradığı soğanları kavurmasıdır. Pırasa soğan kökenli bir sebze olduğu için soğan koymakta tereddüt yaşayabilirsiniz ama mutlaka deneyin.



Malzemeler
1 kilo pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet kesme şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ



Soğanlar zeytinyapında kavrulur. Üzerine halka halka doğranmış pırasa ve havuçlar eklenir biraz kavrulduktan sonra içine pirinç, kesme şeker ve pırasaların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun..

P.S Merak edenler için bu şirin seramik tenceremi Boynerden almıştım.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder