18 Aralık 2014 Perşembe
YOĞURTLU KEBAP
Evde bayatlamış ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif paylaşıyorum bugün.
Malzemeler
6-7 Dilim Ekmek
3 Su Bardağı Yoğurt
500gr Yağsız Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Salça
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Etleri ben hızlı pişirmek için düdüklü tencere kullandım size de öyle yapmanızı tavsiye ediyorum. Etlerinizi düdüklü tencereye dizin içine 2 su bardağı su biraz tuz ekleyip kapağını kapatın. Yarım saat kırkbeş dakika pişirin. Düdüklü soğuyunca açın suyunu süzüp içine sıvıyağ ve salçayı ekleyip kavurun. Düzdüğünüz et suyundan bir çay bardağı kadar içine ekleyip karıştırın.
Ekmeklerinizi küçük karelere bölüp fırında kızartın ve genişçe bir tabağa dizin. Üzerine çırpılmış yoğurdu dökün ve en üste etlerinizi yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder