5 Aralık 2014 Cuma

TON BALIKLI SALATA


Malzemeler

Yarım demet kıvırcık
1 tutam roka
1 tutam dereotu
3 adet cherry domates
1 adet arpacık soğan
1 küçük kutu ton balığı
2 adet küçük salatalık
1 adet limon
Himalaya tuzu

Salata malzemelerini önce güzelce yıkayın daha sonra hepsini sirkeli suda bekletin eğer sirke tadından hoşlanmıyorsanız tekrar durulayın ama ben sirkenin hafif bir aroma olarak kalmasını seviyorum. 
Güzel bir salatanın en önemli sırrı malzemelerinizin kuru olmasıdır.
İsterseniz malzemeleri bir havlu yardımı ile kurulayın isterseniz salata kurutucu ile tercih sizin. Ama mutlaka malzemeleri kurutun.
İlk iş olarak kıvırcıkları doğrayın hemen sonrasında rokaları ince kıyın ve salatalıklarınızı kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın. Servis yapacağunız kasenin içinde bu üç malzemeyi karıştırın. Kıvırcık ve rokanın aromatik baharatlı tadı salatalıkların fresh tadı ile bütün oluşturacaktır. Karıştırırken malzemeleri hırpalamadan karıştırmak çok önemli bu yüzden bu aşamada ben ellerinizle karıştırmanızı tavsiye ederim. Hem el lezzetinizde salataya geçmiş olur.
Burdan sonra artık salata bitti sayılır. Domates ve soğanı halka halka kesip kaseye dizin üzerine ton balığını yağını süzüp koyup. En üste de dereotunu serpin. 
1 limonu sıkın.
Ben üzerine pembe himalaya tuzu çektim. Size de kesinlikle tavsiye ederim salatanın tadını gerçekten yukarıya taşıyor. 
Açıkcası yemeklerde tuz çekmek bana biraz zahmetli geliyor ancak onda da mutlaka deniz tuzu kullanıyorum. Siz de eğer pembe himalaya tuzu bulamazsanız deniz tuzu kullanın. Ama normal tuz kullanmaktan kaçınmanızı tamamen damak tadını baz alarak tavsiye ederim.
Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder