9 Aralık 2014 Salı
ETLİ YAPRAK SARMASI
Zeytinyağlı yaprak sarmanın tarifini vermiştim. Şimdi de etli yaprak sarmasının tarifini paylaşmak istedim.
Malzemeler
250 gr Taze ya da salamura yaprak
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kadar kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1 soğan
Tuz
Soğanlar rendelenip sıvıyağda kavrulur. Üzerine salça eklenir salçanın kokusu çıkınca pirinçler ilave edilir. Pirinçler kavrulurken tuz atılır. Ocağın altı kapatılıp kıyma eklenir. Karıştırarak kıyma eşit bi şekilde dağıtılır.
Yapraklar tek tek düz bir tepsi ya da tabağa alınıp açılır. Ortasına hazırlanan harçtan koyulur. Yaprakların yanları katlanarak dürüm yapar gibi yuvarlanır. Tüm yapraklar için bu işlem tek tek yapılır ve tencereye dizilir.
Tencereye çok az yağ ve yaprakların üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine yoğurt dökerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder