2 Aralık 2014 Salı

ÇITIR TAVUK



Bugün çok güzel ev yapımı bir atıştırmalık tarifi paylaşacağım. Yanında mısırlı salata ile mükemmel oluyor. Ben dün akşam televizyonun karşısında bayıla bayıla yedim.

Malzemeler
Tavuk sarma (4 parça)
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Sıvıyağ


Tavuk sarmaları tuzla ovup çok az su ile düdüklü tencerede  20 dakika haşlayın.
Bir kapta yumurtaları iyice çırpın içine 1 tatlı kaşığı su ekleyin. Tavukları önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın. Tüm tavuk parçalarını bu şekilde yaptıktan sonra hepsini fırın tepsisine dizin. Tüm parçaların üzerine fırça yardımıyla güzelce yağlayın ve 200 derecede kızartıp servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder