2 Aralık 2014 Salı
BEŞAMELLİ BÖREK
Böyle bir yemek tarifi var mı bilmiyorum. Ben bu tarifi tamamen başka bir yemek yapmaya çalışırken bulmuş oldum ama çok da güzel oldu. Kesinlikle bir misafiriniz geldiğinde yapmanızı öneriyorum.
Malzemeler
3 yufka
500 gr tavuk göğsü
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Kaşar peynir rendesi
Tavuk göğsünü çok küçük karelere doğrayın. Teflon tavanın içinde sık sık karıştırarak tavukları kurutmadan iyice kavurun. Salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra içine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip salçalı tavuğu biraz sulu hale getirin.
Diğer taraftan sıvıyağda unu kavurup içine azar azar sütü ekleyerek beşamel sosu hazırlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne bir tane yufkayı serin. Dışarıda kalan yufkalara dokunmadan üzerine beşamel sosun bir kısmını sürün üzerine bir yufka daha serin dışarıda kalanları kesip (en alttakine dokunmadan) yufkanın üstüne bir kat daha serip üzerine tavukları yayın. En üste son kalan yufkayı serin yine dışarıda kalanları kesip tepsiye serin ve en son beşamel sosun tamamını yufkanın üstüne dökün.
Beşamel sosun düz bir tabaka halinde eşit dağılmasını sağlayın. 185 derecelik fırında yarım saat pişirin. Çıkarmadan biraz önce tepsiye kaşar peynirini dökün. Peynirler kızarınca fırından tepsiyi çıkartıp sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN..♥♥♥
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder