10 Kasım 2014 Pazartesi

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA DOMATES SOSLU ET SOTE

Sunumu ile göz dolduran özel günler için yapılması çok uygun olan bir tarifi paylaşacağım.
Ben de  klasik bir ay dönümü kutlamamızda yaptım bu yemeği.

Işte tanışmamızın 81. Ay dönümü yemeği


Malzemeler
400 gr kuşbaşı et
3 domates rendesi
3 patates
1.5 çay bardağı süt
Kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ

Kuşbaşı doğranmış etlerimizi önce düdüklü tencerede çok az su ile 10 dakika haşlıyoruz. Daha sonrasında düdüklü tencere soğuyunca kapağını açıp suyunu çektirerek kavurmaya başlıyoruz etlerimizin pişmesine yakın içine domates rendesini ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Bu arada patatesleri küçük küçük doğrayıp ve haşlıyoruz. Haşlandan patatesin suyu süzüyoruz ve patates ezici ile eziyoruz. içine süt ve tereyağı eklenip karıştırılarak kıvam veriyoruz.
Patates püresini tabağa koyup üzerine kavrulan et soteyi sulu olacak şekilde koyarak servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder