25 Kasım 2014 Salı

KÖZDE PATLICAN SALATASI VE KÖFTE


Malzemeler( 4 kişilik )
Köfte için
500 gr orta yağlı kıyma
Yarım su bardağı galeta unu
1 yumurta
Tuz
Karabiber

Patlıcan salatası için
4 adet orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
1 limon
Tuz

Süslemek için
Cherry domates
4 küçük dal biberiye
Dondurulmuş Elma dilim patates

Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Yoğurduğunuz bu köfte harcını buzdolabında en az yarım saat dinlendirin daha sonra fotoğraftaki gibi şekil verip döküm tavada köfteleri kızartın. Köfteler pişmeden biraz önce üzerine biberiye yapraklarını ve cherry domatesleri yerleştirin. Ocağın altını ve tavanın kapağını kapatın 3 dakika sonra servis yapın.

Patlıcanları yıkayın üzerine bıçakla 7 8 tane delik açın. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip patlıcanları dizin. 200 derecelik fırında 25 dakika kadar tutun. Daha sonra bıçakla kontrol edin piştiyse patlıcanları çıkarıp kabuklarını soyun. Pişmediyse bir süre daha fırında bırakın.
Soyduğunuz patlıcanları küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin ya da çok minik olacak şekilde doğrayın ve patlıcanla karıştırın. Üzerine 1 limon sıkın ve tuz atın.

Dondurulmuş elma dilimi patatesleri fırın tepsisine dizin 3 yemek kaşığı yağ ve 1 çay kaşığı tuzu elinizle patateslere bulaştırın. 185 derecelik fırında  pişirin

Hazırladığınız patlıcan salatasını tabağa alın, üzerine köfteleri dizin . Yanına  elma dilim patateslerle servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder