27 Kasım 2014 Perşembe

KIYMALI TORTİLA


Yazın gittiğimiz meksika restoranında ara sıcak olarak gelmişti bu tortiladan. Ve ben çok beğenmiştim akşam ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma bu tortilalar geldi ve hemen yaptım. Ben acısız olarak tercih ettim. Aslına uygun olarak acılısını yapmak isterseniz tarifte parantez içinde yazılı malzemeleri de ekleyin.

Malzemeler ( 5 adet tortila için)

400 gr orta yağlı kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası ( +1 tatlı kaşığı biber salçası)
1 su bardağı süzme yoğurt
Yarım çay kalığı tuz
Bir tutam karabiber
(Yarım çay kaşığı pul biber)
5 adet tortila ekmeği

Kıymayı kavurun içine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun. İçine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Yoğurdu iyice çırpın.
Tortila ekmeklerini üst üste dizin yapım aşamasında daha kolay olacaktır. Bir tane tortila ekmeğinin üstüne yoğurdu sürün. Ortasına kıymalı harcı serip dürüm yapın ve ortadan ikiye çapraz olarak kesin. Tortilaların uçlarını folyo ile sarın ve servis tabağına alın. Tüm tortila ekmekleri için aynı işlemleri yapın.

Ben yanına patates kızartması ve salata yaptım. Siz de yanına alternatif olarak yapabilirsiniz.

Soğanlı Kıvırcık Salatası

Patates Kızartması

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder