19 Kasım 2014 Çarşamba

KIYMALI KARNABAHAR GRATEN









Ben karnabaharı çok severim.. Çiğ olarak bile yoğurtlar karıştırıp zevkle yerim ama eşim hiç sevmiyor ben de bu tarifle herkesin karnabaharı seveceğini iddia ediyordum.. Dediğim gibi de oldu eşim çok beğendi..

Malzemeler (4 kişilik )

1 kilogram karnabahar
300 gr kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 litre süt
4 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un

Karnabaharları küçük çiçek çiçek ayırıp üzerini geçen su ile haşlayın. Karnabaharı haşlarken kokusundan rahatsız olursanız içine 1 çay bardağı süt ekleyerek haşlayın.
Karnabaharlar haşlanırken kıymayı kavurun kıyma kavrulduktan sonra içine salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve içine 1 su bardağı haşlanmış karnabaharın suyundan ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra kıymanın altını kapatın.
Beşamel sosu hazırlarken tereyağını eritin ve unu kavurun içine soğuk sütü sürekli karıştırarak azar azar ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Beşamel sos kaynadıktan 10 dakika daha ara ara karıştırarak pişirin.

Haşlanmış karnabaharları fırın kabına koyup ezin. Beşamel sosun yarısını ezilmiş karnabaharla karıştırın. Üzerine salçalı kıymayı serin onun üzerine kalan beşamel sosu dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 185 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder