Kerevizi çocukluğumdan beri hiç sevmem kokusu çok ağır gelir bana ama bu salatada kerevizi çiğ olarak kullanıyoruz ve kerevizin o kötü kokusu hiç rahatsız etmiyor. Hiç pişmiş kereviz yemeyen benim en sevdiğim salatadır.
Özellikle Tavuk yemeklerinin yanına mutlaka yapılması gereken bir salata olduğunu düşünüyorum.
Deneyin asla pişman olmayacaksınız.
Malzemeler( 2 kişilik)
1 orta boy kereviz
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
Yarım limon
Süslemek için
Dereotu ve fındık
Kerevizi soyun yıkayın ve rendeleyin.( kerevizi soyduktan sonra çok beklemeyin aksi takdirde kararacaktır.)
Yoğurdu çırpıp içine ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş kerevizle karıştırın.
En son içine ince ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
Süslemek için dereotunu ağaç gibi açıp iüstüne fındıkları meyve gibi üstüne dizin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder