6 Kasım 2014 Perşembe

FIRINDA SUCUKLU KURU FASÜLYE


Benim çok sevdiğim yemeklerden biridir kuru fasülye ve çok pişmiş severim. Ağıza diri diri gelen fasülyeden hiç hoşlanmam.  Siz daha diri fasülyeden hoşlanıyorsanız pişirme süresini biraz daha kısa tutun..

Malzemeler
1 su bardağı kuru fasülye
1.5 çorba kaşığı salça
istediğiniz kadar sucuk

Fasülyeleri en az 3 saat önceden ıslatın. Islatılan fasülyeleri süzüp düdüklü tencerede 3 su bardağı su ile yarım saat haşlayın. Düdüklü tencere soğuyana kadar hiç dokunmayın içinde fasülyeler pişmeye devam edecektir. Siz bu arada sucuklarınızı yarım ay şeklinde doğrayıp tavada kızartın kızaran sucukların içine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar iyice kavurun ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin salçayı bu suda eritin. Soğuyan düdüklünün içindeki fasülyeleri süzüp fırın kabının içine alın üzerine sucuklu salçalı suyu ekleyip fırında 20 dakika daha pişirin. Daha sonra yanında mutlaka pirinç pilavı ve cacıkla servis edin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder