Malzemeler ( 2 kişilik)
400 gr dana eti
2 adet defne yaprağı
Pilav için
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Etler küçük küçük doğranıp 2 su bardağı su ve 2 adet defne yaprağı ile düdüklü tencereye alınır. Yarım saat düdüklü tencerede pişirilir. Yarım saat sonra düdüklü soğuyunca kapağı açılır içinden 1.5 su bardağı su ayrılır ve etler açık olarak suyu çekilene kadar kavrulur.
Daha önceden tuzlu ılık suda ıslatılan pirinç süzülür. Tencerede sıvıyağ ısıtılıp içinde pirinçler kavrulur . Pirinçler kavrulduktan sonra içine ayrılan 1.5 su bardağı et suyu eklenir kapağı kapatılıp kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder