24 Kasım 2014 Pazartesi

DUYGU TATLISI







Benim en sevdiğim tatlıdır bu tatlı. Ne zaman canım sıkılsa, ne zaman canım tatlı istese, ne zaman sevinsem ben bu tatlıyı yaparım. Sizinde anladığınız gibi benim çok sık yaptığım tatlıdır bu o yüzden adı duygu tatlısı..

Malzemeler
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1.5 su bardağı şeker
2 muz
2 paket eti kakaolu bisküvi ya da 4 paket piknik bisküvi( bisküviler mutlaka aşağıdakilerden olmalıdır başkalarıyla denedim aynı tadı yakalayamadım. )




Önce muhallebiyi yapmaya başlayın. Bunun için sıvıyağda unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra üzerine soğuk sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Eğer un muhallebinin içinde topak topak kaldıysa blenderla muhallebiyi pütürsüz kıvama getirin. Muhallebi kaynadıktan sonra içine şekeri ekleyip 1 taşım kaynatın ve ocağın altını kapatın. Muhallebi sıcakken şekeri normal geliyorsa biraz daha şeker ekleyin. Ama muhallebi sıcakken çok şekerli geliyorsa soğuduktan sonra tadı normal olacaktır o yüzden şekerli diye korkmayın.

Bisküvileri rondada çekip un haline getirin. Muzları halka halka doğrayın. Daha sonra dondurma kaplarına sırayla muhallebi, muz ve bisküviyi yerleştirin. Benim kabıma 2 sıra yetti. Sizin kabınız büyükse yine 2 sıra yapmanızı tavsiye ederim. Daha fazlası çok gelebilir.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder