Kabul edelimki kek yapmak poğaca yapmakan daha kolaydır. Bu tarifte poğacaya alternatif olabilecek güzel bir tuzlu kek tarifi..
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kırık yağlı beyaz peynir
Yarım su bardağı kaşar peynir
Yarım demet dereotu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yumurtaları kırıp mikserle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Daha sonra içine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Daha sonra içine unu ekliyoruz ama bu aşamadan sonra mikseri çok kullanmıyoruz. Sadece unu karıştıracak kadar kullanın yoksa kekinizin yumuşak kıvamı bozulacaktır. Karışımımız pütürsüz olunca içine peynirleri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve normal kaşıkla karıştırıp peynirin eşit olarak dağıldığından emin olun. En son kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Kek kalıbını iyice yağlayın ve üzerine biraz un serpin. Daha sonra karışımı kek kalıbına döküp 185 derecelik fırında pişirin. Kek pişene kadar sakın fırının kapağını açmayın. Kek kabarıp üzeri kızarınca fırını kapatıp 10 dakika sonra açın pişip pişmediğini anlamak için bir bıçağı keke batırıp çıkarın. Bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder