19 Kasım 2014 Çarşamba

ÇOBAN SALATA



Çoban salata kırmızı et yemeklerinin yanında çok güzel olur. Etin o yağlı aroması ile çoban salatanın asitli tadı birbiri ile harika uyum sağlar.

Malzemeler
4 domates
3 salatalık
2 biber
1 orta boy soğan
1 limon
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi


Tüm malzemeler sırasıyla salatalık, domates, biber ve soğan küçük küçük doğranıp servis tabağına alınır.
Sos kabının içine limonun suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karıştırılır servis edilmeden hemen önce dökülür. Servis etmeden önce sosu döküp servise kadar beklerseniz limon, yağ ve tuz sebzelerin diriliğinin kaybolmasına neden olur.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder